mandag den 16. maj 2011

Pressemeddelelse: I fælles kamp mod Irans prestigeprojekt: Stormoské på Vibevej

Folketingets Integrationsudvalg har kaldt integrationsminister Søren Pind i samråd om stormoskéer. Udvalget har bl.a. bedt integrationsministeren redegøre for, hvilken betydning han vurderer, det vil få for integrationen, at der i de kommende år sandsynligvis etableres en række stormoskéer i Danmark.

Fællesinitiativet mod Irans prestigeprojekt (Stormoskéen på Vibevej) ser frem til samrådet og håber på at ministeren sætter en grundig undersøgelse i gang. Initiativet vil blive ved med at samle dokumentation og vil være til rådighed, hvis ministeren har brug for yderligere informationer.

Vi har i dag oplevet at hverken diverse ministerier eller PET har været i stand til at svare på tre af de relevante spørgsmål, formanden for integrationsudvalget har stillet på vegne af Fællesinitiativet til integrationsministeren.(se vedlagte fil)
Vi er i Fællesinitiativet meget bekymrede for konsekvenserne af, at det totalitære regime i Iran får en stor base i Danmark: For os at se er dette problem et nationalt anliggende på tværs af politiske partier.

Vi har længe dokumenteret, at moskeen bliver dirigeret af den iranske shariastat med ayatollah Khamenei som den øverste leder. Moskeen er et led i Irans agressive udenrigspolitik og en trussel imod Danmarks integrationspolitik, sikkerhed, fredelig sameksistens og demokratiske værdier, samt en trussel mod herboende politiske modstandere af det iranske regime.


Talsmand for Fællesinitiativet
Hussein Ferdowsipour
Tlf: 30 25 15 92

PS:Efter halvanden år med adskillige møder med Københavns Borgerrepræsentation og folketings-politikere, lykkedes det Fællesinitiativet mod Irans prestigeprojekt at samle begge fløje i april 2011. Venstre- og højrefløjen kom til enighed, om at kræve en nærmere undersøgelse af Imam Ali moskeen i Nordvest-kvarteret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar